top of page

Rinteet

Etelä-Suomen monipuolisin rinnevalikoima!

Suomessa ei ole alppeja – mutta Vihti Ski Center tarjoaa monipuolisen rinnevalikoiman Etelä-Suomen olosuhteissa. Hyvä sijainti Lohjanharjun pohjoisrinteellä, on riittävä muuttamaan kaupungin loskan lumeksi. Usein kaupunki on lumeton, mutta Vihdissä lasketellaan. Vihti sijaitsee riittävän lähellä myös iltamäeksi, vain 45 km Helsingistä Turun moottoritietä.

Vihdistä löytyy rinteitä kaikentasoisille ja -ikäisille laskijoille. Stenmark-kilparinne vastaa vaativankin laskijan haasteisiin ja harrastajille löytyy keskivaikeita, helppoja rinteitä ja suorituspaikkoja, sekä skicross-rata. Aloittelijoille löytyy myös paljon vaihtoehtoja. Hissejä on kaikkiaan kymmenen:

5 ankkurihissiä, 2 sompahissiä, 3 taikamattohissiä ja naruhissi. Lautailijoille on reilejä ja muutama boksi.

Ensimmäisenä avautuvat Ensirinne ja Taikamattohissi, kummallakin pituutta n.60m.

NYT myös moderni taikamattohissi. 150metrinen hissi on katettu ja monivärivalaistu!

Rando-hiihto, skinnailu, ski touring, ski mountaineering on mahdollista rinteillämme. Sallitut ylösnousureitit kulkevat ykkösrinteen, takarinteen ja somparinteen reunoilla. Päivälippu näihin lajeihin 20€ päivä. Jos haluaa käyttää hissejä niin normaalit rinnelippuhinnat.

rinnekartta
ILTAMÄKI VIDEO:
Rinnekartta 15cm uusi_2021-2022.jpg

Katso lisätiedot. Klikkaa rinnekartta suuremmaksi. Näet näin myös rinnenimet ja hissit!

reitti eteen.jpg

Koko perheen suosikit Somparinne ja Takarinne.

 

Rinteille 6, 7 & 8 pääset joko uudella pitkällä mattohissillä tai sompahissillä, nämä rinteet sopivat aloittelijoille. Takarinteeseen pääsee kaikilta ankkurihisseiltä ja sompahissillä. Rinteen pituus on 350 m ja korkeusero 45 metriä. Profiililtaan rinne on helppo, tasaisesti tuova ja soveltuu perhelasketteluun, sekä hiihtokoulun käyttöön.

Helpoin reitti Takarinteeltä takaisin pääpuolelle kulkee sompahissin (6) vierestä.

Kuva havainnollistaa tätä reittiä!

Erikoiskohderyhmänä ovat lapset ja lapsiperheet. Ensirinne lumetetaan ensimmäisenä, johtuen hyvästä sijainnistaan heti vuokraamon vieressä. Vihreät rinteet takaavat turvallisen tutustumisen lajiin. Hiihtokoulu järjestää erilaisia kursseja ja yksityisopetusta.

Hiihtokoulusta lisää vauhtia

Vihdin hiihtokoulu on järjestänyt opetusta jo vuodesta 1984. Sen vuosien systemaattinen työ lasten ja nuorten parissa on tuottanut ansiokkaasti tulosta: hiihtokoulu on palkittu useasti vuoden hiihtokouluna.

bottom of page